ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
"Μόρφωση είναι εκείνο που μένει όταν έχουμε ξεχάσει καθετί που μάθαμε στο σχολείο." (Α. Αϊνστάιν)
"Ο μαθηματικός είναι ένας τυφλός άνθρωπος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που ψάχνει μια μαύρη γάτα που δεν είναι εκεί." (Δαρβίνος)

Όταν έγινε η πρώτη διάσπαση του ατόμου και κατασκευάστηκε η ατομική βόμβα, ο ίδιος ο Αϊζενχάουερ δήλωσε :
"Σήμερα ευρισκόμεθα στα προπύλαια της ελληνικής μαθηματικής".


Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

Μερικά προγράμματα μαθηματικών 2

DeadLine  ------>  Το DeadLine είναι ένα εύχρηστο μαθηματικό λογισμικό με εξαιρετικές δυνατότητες. Σχεδιάζει γραφικές παραστάσεις συναρτήσεων, βρίσκει τα σημεία τομής με τους άξονες, υπολογίζει τις τιμές που παίρνει η συνάρτηση και η παράγωγός της κ.α. Πολύ καλό για την εξάσκηση των μαθητών. Κατεβάστε το δωρεάν.


Graphing Calculator 3D  ------>  Ένα εύχρηστο και εντυπωσιακό μαθηματικό λογισμικό. Το πρόγραμμα είναι ιδανικό για να σχεδιάσετε τρισδιάστατες γραφικές παραστάσεις, να υπολογίσετε ολοκληρώματα συναρτήσεων ή και για να λύσετε εξισώσεις. Κατεβάστε το δωρεάν και αξιοποιήστε τις πολλαπλές δυνατότητες.

Genius Maker  ------>  Λογισμικά για μαθηματικά, φυσική και χημεία. Στα μαθηματικά θα βρείτε εύχρηστες εφαρμογές για άλγεβρα, γεωμετρία, συναρτήσεις και στατιστική. Κάποια δίνονται δωρεάν και κάποια απαιτούν χρήματα για την πλήρη έκδοση.

Cinderella  ------>  Ξεκινήστε φτιάχνοντας τρίγωνα και κύκλους. Σύντομα θα φτιάχνετε εκπληκτικά fractals και προσομοιώσεις φυσικής με κινήσεις σε ηλεκτρικά και βαρυτικά πεδία. Το Cinderella είναι ένα εύχρηστο, δυναμικό λογισμικό που σαν τη "Σταχτοπούτα" μεταμορφώνεται από ένα απλό μαθηματικό παιχνίδι σε ένα εκπληκτικό εργαλείο που σε εντυπωσιάζει.


SpeQ Mathematics  ------>  Εξαιρετικό μαθηματικό λογισμικό. Δώστε όλους τους υπολογισμούς που θέλετε να κάνει το πρόγραμμα μαζί και πατήστε enter. Υποστηρίζει πολύ μεγάλο εύρος συναρτήσεων και σχεδιάζει τις γραφικές τους παραστάσεις. Κατεβάστε δωρεάν την ελληνική έκδοση.

Geonext  ------>  Ένα δυναμικό λογισμικό μαθηματικών για διδασκαλία και εξάσκηση. Με εύχρηστα εργαλεία μαθητές και καθηγητές κατασκευάζουμε γεωμετρικά σχήματα και πειραματιζόμαστε με την μεταβολή των δεδομένων. Όλες οι εργασίες μπορούν να εξαχθούν εύκολα με όποια μορφή θέλουμε (εικόνες, παρουσιάσεις, εφαρμογές ή ιστοσελίδες.)

OpenEuclide  ------>  Το OpenEuclide είναι ένα λογισμικό για γεωμετρία δύο διαστάσεων. Είναι ιδιαίτερο εύχρηστο για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Κατεβάστε το δωρεάν και "παίξτε" γεωμετρία.

Free UMS Equation Solver  ------>  Ένα πρόγραμμα που λύνει αλγεβρικές εξισώσεις όσο περίπλοκες κι αν είναι! Κατεβάστε το δωρεάν και βάλτε του δύσκολα. Γράψτε την εξίσωση και απλά πατήστε το πράσινο κουμπί. Δεν θα δείτε μόνο την λύση, αλλά θα σας εξηγήσει και αναλυτικά τα βήματα για την λύση της εξίσωσης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου