ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
"Μόρφωση είναι εκείνο που μένει όταν έχουμε ξεχάσει καθετί που μάθαμε στο σχολείο." (Α. Αϊνστάιν)
"Ο μαθηματικός είναι ένας τυφλός άνθρωπος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που ψάχνει μια μαύρη γάτα που δεν είναι εκεί." (Δαρβίνος)

Όταν έγινε η πρώτη διάσπαση του ατόμου και κατασκευάστηκε η ατομική βόμβα, ο ίδιος ο Αϊζενχάουερ δήλωσε :
"Σήμερα ευρισκόμεθα στα προπύλαια της ελληνικής μαθηματικής".


Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Bill Gates: Μερικά στοιχεία που ίσως δε γνωρίζατε...

 O Ουίλιαμ Χένρυ Γκέιτς Γ' (Wiliam Henry Gates III, γεννημένος 28 Οκτωβρίου 1955) είναι αμερικανός επιχειρηματίας και πρόεδρος της Microsoft, μιας επιχείρησης λογισμικού που ίδρυσε με τον Πολ Άλεν. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του
στη Microsoft έχει υπηρετήσει στις θέσεις του CEO και του προϊστάμενου αρχιτεκτονικής λογισμικού, και παραμένει ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος με περισσότερο από 8% του κοινού μετοχικού κεφαλαίου. Ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο από το 1995 ως το 2006, σύμφωνα με τον κατάλογο δισεκατομμυριούχων του περιοδικού Forbes, με πρόσφατες εκτιμήσεις να βάζουν την καθαρή αξία της περιουσίας του κοντά σε 56 δισεκατομμύρια δολλάρια. Τον Ιούλιο του 2007, το περιοδικό Forbes ανέφερε ότι η αύξηση στην αξία των μετοχών του Μεξικανού δισεκατομμυριούχου Κάρλος Σλιμ (Carlos Slim) έκανε τον Γκέιτς δεύτερο πιο πλούσιο άνθρωπο του πλανήτη.

Ο Γκέιτς είναι ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της επανάστασης των προσωπικών υπολογιστών. Αν και θαυμάζεται ευρέως, η επιχειρησιακή τακτική του έχει κατακριθεί ως αντιανταγωνιστική και μονοπωλιακή, και η εταιρία του έχει οδηγηθεί αρκετές φορές στα δικαστήρια και καταδικαστεί για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων και των τραστ. Ο Γκέιτς έχει κάνει διάφορες φιλανθρωπικές ενέργειες, δίνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα μέσω του ιδρύματος "Bill & της Melinda Gates Foundation", που ιδρύθηκε το 2000. Ένα μεγάλο τμήμα αυτών των δωρεών αφορά την καταπολέμηση της ελονοσίας στην Αφρική.

Ο Γκέιτς επέστρεψε στην κορυφή το 2009 στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία 40 δισεκατομμυρίων, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν τρίτος, έχοντας περιουσία 58 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

1. Ο Bill Gates κερδίζει 250 δολάρια κάθε δευτερόλεπτο, δηλαδή 20 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα και $ 7,8 δισεκατομμύρια το χρόνο!

2. Αν του πέσουν χίλια δολάρια, δεν θα κάνει τον κόπο να σκύψει να τα πάρει αφού σε 4 δευτερόλεπτα θα τα έχει ήδη κερδίσει.

3. Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ ανέρχεται σε περίπου 5,62 τρισεκατομμύρια, αν ο Bill Gates εξοφλούσε το χρέος μόνος του, θα το είχε τελειώσει σε λιγότερο από 10 χρόνια. Το χρέος της Ελλάδας θα του έπερνε κάτι μέρες!

4. Μπορεί να δωρίσει $ 15 σε κάθε άνθρωπο στη γη και να του μένουν 5 εκατομμύρια δολάρια για χαρτζιλίκι

5. Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στις ΗΠΑ. Αν δεν έπινε και έτρωγε, και κρατούσε το ετήσιο εισόδημά του, δηλαδή $ 30 εκατ., θα έπρεπε να περιμένει 277 χρόνια για να γίνει τόσο πλούσιος όσο είναι ο Bill Gates τώρα.

6. Αν ο Bill Gates ήταν μια χώρα, θα είναι η 37η πλουσιότερη χώρα στον πλανήτη.

7. Εάν μετατρέψετε όλα τα χρήματά του Bill Gates σε νομίσματα του $ 1 , μπορείτε να φτιάξετε ένα δρόμο από τη γη έως στο φεγγάρι, 14 φορές εμπρός και πίσω. Αλλά θα χρειαστείτε για αυτόν το δρόμο 1.400 χρόνια ασταμάτητης δουλειάς, και να χρησιμοποιείσετε συνολικά 713 αεροπλάνα Boeing 747 για τη μεταφορά των χρημάτων.

8. Αν υποθέσουμε ότι ο Bill Gates θα ζήσει για άλλα 35 χρόνια, πρέπει να ξοδέψει $ 6.78 εκατομμύρια την ημέρα για να τελειώσει όλα τα χρήματά του.

Τελευταίο
: Αν οι χρήστες των Microsoft Windows διεκδικούσαν $ 1 κάθε φορά που ο υπολογιστής τους "κολλούσε" τότε ο Bill Gates θα είχε χρεοκοπήσει σε 3 χρόνια !!




Σημείωση: Κάποιες από τις πληροφορίες του άρθρου μου τις έστειλε ένας μαθητής γυμνασίου (username: dinis dinis)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου