ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
"Μόρφωση είναι εκείνο που μένει όταν έχουμε ξεχάσει καθετί που μάθαμε στο σχολείο." (Α. Αϊνστάιν)
"Ο μαθηματικός είναι ένας τυφλός άνθρωπος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που ψάχνει μια μαύρη γάτα που δεν είναι εκεί." (Δαρβίνος)

Όταν έγινε η πρώτη διάσπαση του ατόμου και κατασκευάστηκε η ατομική βόμβα, ο ίδιος ο Αϊζενχάουερ δήλωσε :
"Σήμερα ευρισκόμεθα στα προπύλαια της ελληνικής μαθηματικής".


Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Πλατφόρμες διαδραστικής τηλεκπαίδευσης, ανταλλαγής απόψεων, συζήτησης

Η εξέλιξη στην εκπαίδευση είναι τα "Συστήματα Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων" (CMS ή LMS), τα οποία είναι διαδυκτιακές πλατφόρμες για ανέβασμα εργασιών - ασκήσεων από εκπαιδευτικούς, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για μαθησιακά και άλλα θέματα, ανέβασμα βιντεοπαρουσιάσεων και τηλεκπαίδευση. Τα μέλη χωρίζονται στους εκαπιδευτικούς (educators) και τους μαθητές (students).
Οι πρώτοι ανεβάζουν υλικό - παρουσιάσεις - ασκήσεις και παράλληλα μπορούν να ελέχουν και να βαθμολογούν την ορθότητα των λύσεων - απαντήσεων των μαθητών τους από τον πίνακα ελέγχου της εφαρμογής. Οι μαθητές μπορούν να διαβάζουν λυμμένες ασκήσεις, να προτείνουν λύσεις, να παρακολουθούν online μαθήματα, να παραθέτουν απόψεις τους και να κάνουν κριτικές.
Η διαδυκτιακές εφαρμογές με στόχο την εκπαίδευση έχουν προχωρήσει και αναπτυχθεί αρκετά, ιδίως με το web 2.0. Η πρόοδος συνεχίζεται με το web 4.0 και το web 5.0 (σε ερευνητικό στάδιο ακόμη). Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν θέληση, δημιουργικότητα, χρόνο και νέες ιδέες μπορούν να ανακαλύψουν πολλά χρήσιμα πράγματα στις πλατφόρμες αυτές. Αν τις χρησιμοποιήσουν σωστά μπορούν να κερδίσουν πολλά σε διάφορα επίπεδα. 
Οι μαθητές μπορούν να βρουν ένα πιο διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο μάθησης, ο οποίος συμπληρώνει το μάθημα που γίνεται μέσα στην τάξη και δημιουργεί νέες δυνατότητες. 

Πλατφόρμες Διαδραστικής Τηλεκπαίδευσης

Sakai  
 






.LRN 




















LAMS









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου